diumenge, 2 de setembre del 2007

Les dues notícies de l'agost

Diuen que a l'estiu hi ha poques notícies i que s'ha de treure suc d'on sigui. Ara bé, en aquestes últimes setmanes n'hi ha hagut dues que han cobrat especial importància.

La primera; el tauró de Tarragona. Un cop es va confirmar que realment hi era ja comença el desplegament informatiu. Aleshores comença el "minuto y resultado" sobre el seu estat com si d'important personalitat es tractés. Ja tenim tema de conversa. Que té aquest tauró perquè tingui tant ressó? L'hem vist. Quants casos com aquest hi haurà hagut? Qui se'n recorda encara?

La segona; Antonio Puerta. No vull faltar-li al respecte a ell, però per un moment vaig tenir la sensació que estàvem a punt de convertir-lo en heroi nacional. Val, era futbolista, espanyol i d'un equip espanyol de primer nivell (i per completar el ple, afegim la situació personal), però realment cal obrir els informatius amb el tema, dedicant-li els cinc primers minuts i continuar després al temps dels esports? Fins i tot van fer un especial Antonio Puerta a La Primera. Això sí, dos dies després estava veient l'informatiu del migdia d'Antena 3, quan, cap al final dels esports, diu una cosa semblant a aquesta: "La imagen triste de la jornada nos llega de Israel cuando murió un jugador...". Rés més. Imagino que un tractament semblant deuria tenir als altres mitjans. Aleshores me'n recordo: és futbol.

Tan malament està tot que no hi ha res més de què informar? I si el que es tracta és d'omplir, és tan necessari que els informatius durin gairebé una hora?

1 comentari:

Dan ha dit...

Es ben bé que a l'estiu, les noticies son per omplir. Perque allo del tauro no hauria d'haver passat d'una nota curiosa i mira, varem seguir-ho en viu i en directe com si el mon en depengues.